SCANVOX

PRESENTATION

ScanVox är en lättanvänd mjukvara som, i kombination med en skanner, låter dig läsa tryckta dokument, genom att skanna dem och sedan bläddra i innehållet tack vare en talsyntes.

När som helst är det möjligt att navigera genom texten, pausa och sedan fortsätta läsningen.
 

INSTALLATION

För att kunna använda ScanVox behöver du en mikrodator under Windows 7, 8, 8.1 eller 10, med högtalare eller hörlurar och en TWAIN- eller WIA-kompatibel skanner, vilket är fallet för de flesta skannrar.

För människor som inte har en mikrodator eller som har svårt att använda den kommer vi under de kommande veckorna att erbjuda ScanBox, en minidator som passar i handen och utrustad med en enkel knapp. Ansluten till din skanner via USB gör det att du kan dra nytta av en liten läsmaskin för mindre än 80 € !
För Skandinaviska länder kommer ScanBox att vara tillgänglig så snart talesyntes finns.


ScanVox finns i 3 versioner :

• ScanVox Classic, gratis applikation som kan laddas ner från Microsoft Windows Store. Denna version kräver Windows 10 och en WIA-skanner.

• ScanVox Classic +, gratis applikation som kan laddas ner från vår webbplats. Denna version kräver Windows 7, 8, 8.1 eller 10 och en TWAIN- eller WIA-skanner.
Om du får ett meddelande från Microsoft Defender under installationen klickar du på "Mer information" och sedan på "Kör ändå" -knappen.

• ScanVox Premium, applikation tillgänglig i Windows Store till ett pris av 29 €, vilket gör att vi kan finansiera hela projektet. Denna version kräver Windows 10 och en WIA-skanner.
ScanVox Premium har ytterligare funktioner, t.ex. möjligheten att skanna flera sidor innan du läser innehållet, ändra text till tal och ändra röstens hastighet och volym. Du kan alltså använda din favorit text till tal för bättre uttal av texter.

För närvarande använder ScanVox Microsofts teckenigenkänningssystem. Efter flera tester utförda med kända OCR: er som FineReader, fann vi att resultaten var identiska. Vi övergav därför idén om ett gränssnitt med en annan OCR för att fokusera på att använda konstgjord intelligens för att förbättra textigenkänningen.

Sista förtydligning :  alla ScanVox-uppdateringar är gratis och automatiserade, oavsett programvaruversion.
 

ANVÄNDA SIG AV

När applikationen startar välkomnar ScanVox dig.

Du kan sedan styra applikationen helt enkelt tack vare de fyra piltangenterna på tangentbordet.

Upp- och nedpilarna låter dig välja en mjukvarufunktion, vänster- och högerpilarna för att välja ett av alternativen för den valda funktionen.

Efter att ha valt en funktion med upp- och nedpilarna, utan någon åtgärd från din sida inom 3 sekunder, informerar applikationen dig om alternativen som finns tillgängliga för den här funktionen.

I tabellen nedan hittar du en sammanfattning av kommandona som erbjuds av ScanVox  (de tre senaste funktionerna erbjuds endast i Premium-versionen) :

 

ALTERNATIV  
(vänsterpil)
FUNKTIONALITETALTERNATIV  
(högerpil)
avbryta
skanning
skanningbörja
skanna
pausaläsningstarta eller
återuppta
läsningen
dokumentets
början
dokumentdokumentets
slut
föregående
stycke
styckenästa
stycke
föregående
mening
meningnästa
mening
föregående
rad
radnästa
rad
föregående
ord
ordnästa
ord
föregående
tecken
teckennästa
tecken
minska
volymen
volymöka
volymen
minska
hastigheten
hastighetöka
hastigheten
föregående
röst
röstnästa
röst

Anmärkningar :

• Med Premium-versionen kan du skanna flera sidor i följd. Programvaran meddelar dig så snart den har skannat och analyserat en sida så att du kan flytta dokumentet på skannern för att börja skanna en ny sida.

• Du kan när som helst avbryta en pågående skanning genom att trycka på vänsterpilen.

• Du kan placera ett dokument på skannern genom att vända det: ScanVox kommer automatiskt att placera det i rätt riktning.

• ScanVox upptäcker automatiskt din skanner, om du har flera kringutrustning av denna typ, anslut bara den önskade för att använda programvaran.

• Om ScanVox inte upptäcker någon kompatibel skanner, medan din skanner fungerar korrekt med andra applikationer, beror det säkert på att du använder den generiska Windows 10-drivrutinen, som därför inte är optimerad för din skanner. Ladda ner drivrutinen för din enhet från tillverkarens webbplats och installera den på din PC.

• Om du ännu inte är utrustad med en skanner behöver du inte välja en avancerad produkt...  Multifunktionsskannrar (skrivare-skannrar, från € 30) passar perfekt och är ofta billigare än enkla skannrar (från € 60), eftersom det här är de mest sålda produkterna !

• Programvaran som designas i Frankrike, rapportera eventuella översättningsfel till oss...
 

KONTAKT

För mer information kan du kontakta oss på den här adressen :  contact@scanvox.org
 


© 2020, ScanVox, 17100 Saintes (Frankrike)