SCANVOX

PRESENTASJON

ScanVox er en brukervennlig programvare som, kombinert med en skanner, lar deg lese trykte dokumenter, skanne dem og deretter bla gjennom innholdet takket være en talesyntese.

Når som helst er det mulig å navigere gjennom teksten, pause og deretter fortsette lesingen.
 

INSTALLASJON

For å bruke ScanVox trenger du en datamaskin under Windows 7, 8, 8.1 eller 10, med høyttalere eller hodetelefoner, og en TWAIN- eller WIA-kompatibel skanner, noe som er tilfelle for de fleste skannere.

For folk som ikke har en datamaskin, eller som har problemer med å bruke den, vil vi i løpet av de kommende ukene tilby ScanBox, en minidatamaskin som passer i håndflaten og utstyrt med en enkel knapp. Koblet til skanneren din via USB, vil den tillate deg å dra nytte av en liten lesemaskin for under 80 € !
For skandinaviske land vil ScanBox være tilgjengelig så snart talesyntese er tilgjengelig.


ScanVox kommer i 3 versjoner :

• ScanVox Classic, gratis applikasjon som kan lastes ned fra Microsoft Windows Store. Denne versjonen krever Windows 10 og en WIA-skanner.

• ScanVox Classic +, gratis applikasjon som kan lastes ned fra vår hjemmeside. Denne versjonen krever Windows 7, 8, 8.1 eller 10 og en TWAIN- eller WIA-skanner.
Hvis du får en melding fra Microsoft Defender under installasjonen, klikker du på "Mer informasjon" og deretter på "Kjør likevel" -knappen.

• ScanVox Premium, applikasjon tilgjengelig i Windows Store til en pris av € 29, slik at vi kan finansiere hele prosjektet. Denne versjonen krever Windows 10 og en WIA-skanner.
ScanVox Premium har tilleggsfunksjoner, for eksempel muligheten til å skanne flere sider før du leser innholdet, endre tekst til tale og endre hastigheten og volumet på stemmen. Du kan dermed bruke din favoritt tekst-til-tale for bedre uttale av tekster.

ScanVox bruker foreløpig Microsofts tegngjenkjenningssystem. Etter flere tester med anerkjente OCR-er som FineReader, fant vi at resultatene var identiske. Vi forlot derfor ideen om et grensesnitt med en annen OCR for å fokusere på å bruke kunstig intelligens for å forbedre tekstgjenkjenning.

Siste avklaring :  alle ScanVox-oppdateringer er gratis og automatisert, uavhengig av programvareversjon.
 

BRUK

Når applikasjonen starter, ønsker ScanVox deg velkommen.

Du kan da kontrollere applikasjonen ganske enkelt, takket være de 4 piltastene på tastaturet.

Pilene opp og ned lar deg velge en programvarefunksjonalitet, venstre og høyre pil for å velge et av alternativene til den valgte funksjonaliteten.

Etter å ha valgt en funksjon med pilene opp og ned, uten noen handling fra din side innen 3 sekunder, informerer applikasjonen deg om alternativene som er tilgjengelige for denne funksjonen.

I tabellen nedenfor finner du et sammendrag av kommandoene som tilbys av ScanVox  (de tre siste funksjonene tilbys bare i Premium-versjonen) :

 

ALTERNATIV  
(venstre pil)
FUNKSJONALITETALTERNATIV  
(høyre pil)
avbryt
skanning
skanningstart
skanning
pauselesingstart eller
fortsett
lesingen
dokumentets
start
dokumentdokumentets
slutt
forrige
ledd
leddneste
ledd
forrige
setning
setningneste
setning
forrige
linje
linjeneste
linje
forrige
ord
ordneste
ord
forrige
bokstav
bokstavneste
bokstav
senk
volumet
volumøk
volumet
senk
hastigheten
hastighetøk
hastigheten
forrige
stemme
stemmeneste
stemme

Merknader :

• Med Premium-versjonen kan du skanne flere sider etter hverandre. Programvaren varsler deg så snart den er ferdig med å skanne og analysere en side slik at du kan plassere dokumentet ditt på skanneren for å begynne å skanne en ny side.

• Du kan når som helst avbryte en pågående skanning ved å trykke på venstre pil.

• Du kan plassere et dokument på skanneren ved å reversere det: ScanVox vil automatisk flytte det i riktig retning.

• ScanVox oppdager skanneren automatisk, hvis du har flere eksterne enheter av denne typen, kobler du bare til den du ønsker for å bruke programvaren.

• Hvis ScanVox ikke oppdager noen kompatible skannere, mens skanneren fungerer korrekt med andre applikasjoner, er det absolutt at du bruker den generiske driveren for Windows 10, som derfor ikke er optimalisert for skanneren. Last ned driveren for enheten din fra produsentens nettsted og installer den på PCen.

• Hvis du ennå ikke er utstyrt med en skanner, trenger du ikke velge et avansert produkt...  Multifunksjonsskannere (skrivere-skannere, fra € 30) passer perfekt og er ofte billigere enn enkle skannere (fra € 60), fordi dette er de mest solgte produktene !

• Programvaren som er designet i Frankrike, vennligst rapporter eventuelle oversettelsesfeil til oss...
 

KONTAKT

For all informasjon, kan du kontakte oss på denne adressen :  contact@scanvox.org
 


© 2020, ScanVox, 17100 Saintes (Frankrike)