SCANVOX

PRESENTATIE

ScanVox is eenvoudig te gebruiken software waarmee u, in combinatie met een scanner, afgedrukte documenten kunt lezen door ze te scannen en vervolgens door hun inhoud te bladeren dankzij een spraaksynthese.

Het is op elk moment mogelijk om door de tekst te navigeren, te pauzeren en het lezen te hervatten.
 

INSTALLATIE

Om ScanVox te gebruiken, moet u een Windows 7, 8, 8.1 of 10-computer hebben met luidsprekers of hoofdtelefoons en een TWAIN- of WIA-compatibele scanner, wat het geval is voor de meeste scanners.

Voor mensen die geen computer hebben of er moeite mee hebben, gaan we de komende weken de ScanBox aanbieden, een mini-computer die in de palm van je hand past en een simpele knop. Aangesloten op uw scanner via USB, kunt u profiteren van een kleine leesmachine voor minder dan 80 € !


ScanVox komt in 3 versies :

• ScanVox Classic, gratis applicatie te downloaden van de Microsoft Windows Store. Deze versie vereist Windows 10 en een WIA-scanner.

• ScanVox Classic +, gratis applicatie te downloaden van onze website. Deze versie vereist Windows 7, 8, 8.1 of 10 en een TWAIN- of WIA-scanner.
Als u tijdens de installatie een bericht krijgt van Microsoft Defender, klikt u op 'Meer informatie' en vervolgens op de knop 'Toch uitvoeren'.

• ScanVox Premium, applicatie beschikbaar in de Windows Store voor een prijs van € 29, waardoor we het hele project kunnen financieren. Deze versie vereist Windows 10 en een WIA-scanner.
ScanVox Premium heeft extra functies, zoals de mogelijkheid om meerdere pagina's te scannen voordat ze hun inhoud lezen, spraaksynthese te wijzigen en de snelheid en het volume van de stem te wijzigen. U kunt uw favoriete spraaksynthese gebruiken voor een betere uitspraak van teksten.

Momenteel gebruikt ScanVox het tekenherkenningssysteem van Microsoft. Na verschillende tests met gerenommeerde OCR's zoals FineReader, ontdekten we dat de resultaten identiek waren. We hebben daarom het idee van een interface met een andere OCR verlaten om ons te concentreren op het gebruik van kunstmatige intelligentie om tekstherkenning te verbeteren.

Laatste verduidelijking :  alle ScanVox-updates zijn gratis en geautomatiseerd, ongeacht de softwareversie.
 

GEBRUIK

Wanneer de applicatie start, heet ScanVox u welkom.

Je bedient de applicatie dan eenvoudig dankzij de 4 pijltoetsen op je toetsenbord.

Met de pijlen Omhoog en Omlaag kunt u een softwarefunctie selecteren, met de pijlen Links en Rechts een van de opties van de geselecteerde functionaliteit.

Na het selecteren van een functie met de pijlen omhoog en omlaag, zonder enige actie van uw kant binnen 3 seconden, informeert de applicatie u over de beschikbare opties voor deze functie.

U vindt in de onderstaande tabel een samenvatting van de opdrachten die door ScanVox worden aangeboden  (de laatste drie functies worden alleen aangeboden in de Premium-versie) :

 

OPTIONEEL  
(pijl naar links)
FUNCTIONALITEITOPTIONEEL  
(pijl naar rechts)
scan
annuleren
scannenstarten
met scannen
pauzeerlezenstart
of hervat
het lezen
begin
document
documenteinde
document
vorige
paragraaf
paragraafvolgende
paragraaf
vorige
zin
zinvolgende
zin
vorige
regel
regelvolgende
regel
vorig
woord
woordvolgend
woord
vorig
karakter
karaktervolgend
karakter
verlaag
het volume
volumeverhoog
het volume
verlaag
de snelheid
snelheidverhoog
de snelheid
vorige
stem
stemvolgende
stem

Opmerkingen :

• Met de Premium-versie kunt u meerdere pagina's achter elkaar scannen. De software waarschuwt u zodra het scannen en analyseren van een pagina is voltooid, zodat u uw document op de scanner kunt plaatsen en een nieuwe pagina kunt scannen.

• U kunt op elk moment een lopende scan annuleren door op de pijl naar links te drukken.

• U kunt een document op de scanner plaatsen door het om te keren: ScanVox zal het automatisch in de juiste richting verplaatsen.

• ScanVox detecteert automatisch uw scanner, als u meerdere randapparatuur van dit type heeft, sluit dan alleen degene aan die u wilt gebruiken voor het gebruik van de software.

• Als ScanVox geen compatibele scanner detecteert, terwijl uw scanner correct werkt met andere toepassingen, komt dat zeker omdat u de generieke Windows 10-driver gebruikt, die daarom niet is geoptimaliseerd voor uw scanner. Download de driver voor uw apparaat van de website van de fabrikant en installeer deze op uw pc.

• Bent u nog niet uitgerust met een scanner, dan hoeft u geen high-end product te kiezen...  Multifunctionele scanners (printers-scanners, vanaf € 30) zijn perfect geschikt en vaak goedkoper dan eenvoudige scanners (vanaf € 60), want dit zijn de best verkochte producten !

• De software die in Frankrijk wordt ontworpen, meldt u alstublieft vertaalfouten aan ons...
 

CONTACT

Voor alle informatie kunt u contact met ons opnemen op dit adres :  contact@scanvox.org
 


© 2020, ScanVox, 17100 Saintes (Frankrijk)